News RoundUp

News RoundUp

Microsoft decis sa ofere doua versiuni  de Windows 7 exclusiv  pentru locuitorii de pe teritoriul Europei. Nu fiti uimiti pentru ca nu suntem mai „speciali” in ochii Microsoft….

Vezi articol complet

Versiune aproape completa

Salutare tuturor! Nu ne-am „auzit” de circa o saptamana, asa ca va prezint in articolul urmator cateva din noutatile ultimelor sapte zile.

microsoft-logoMicrosoft decis sa ofere doua versiuni  de Windows 7 exclusiv  pentru locuitorii de pe teritoriul Europei. Nu fiti uimiti pentru ca nu suntem mai „speciali” in ochii Microsoft. Compania a decis sa respecte legile EU cu privire la concurenta. Asa ca, europenii vor avea la dispozitie o versiune Windows 7 E care nu va include browser-ul Internet Explorer 8, si inca una, Windows 7 N care nu va încorpora Windows Media Player. De mentionat este faptul ca este necesara descarcarea unui browser inainte de a trece la Windows 7, asta daca aveti un alt sistem de operare instalat. Asta daca nu cumva vom avea posibilitatea de a alege la instalarea sistemului de operare daca dorim si instalarea bowser-ului proprietar Microsoft.

Maingear, o companie specializata in construirea si comercializarea de PC-uri pe baza de componente overclock-abile, a „scapat” in presa primele fotografii ale unui nou procesor AMD. Este vorba despre un AMD Phenom II Black Edition, denumit si TWKR. Dupa cum ii sugereaza si numele, acesta va fi capabil sa suporte o alimentare la un voltaj ceva mai ridicat, deci va avea un potential de overclock sporit. Asadar, o noua „jucarie” pentru gamerii pasionati. By the way, nu se va vinde separat, ci numai in sisteme de calcul gata asamblate, brand-name.

AMD TWKR

MSI a anuntat ca va incepe de luna aceasta comercializarea notebook-ului din seria Slim, X600, in diferite dotari. Aparent, varianta cea mai ieftina, si mai slab dotata evident, va avea in componenta un procesor Intel Celeron 723 tactat la 1.2GHz, 3GB de memorie DDR2 si un harddisk de 320 de GB. Varianta high-end va oferi un procesor SU3500 tactat la 1.4GHz, 4GB memorie DDR2 si un incapator harddisk de 500GB. Indiferent de model, X600 va avea in componenta o placa video aTI HD4330 cu 512MB memorie video dedicata, baterie cu 6 celule si va cantari cca 2.1Kg. Preturile vor varia intre 799 si 949€.

aTI Premium Graphics LogoaTI se confrunta cu ceva probleme legate de succesul inregistrat de HD4770. Insa sunt genul de probleme care bucura orice companie. Aparent, aTI nu poate tine pasul cu cererea de HD4770, si a decis sa reduca pretul pentru HD4850. Asa ca daca nu reusiti sa gasiti un HD4770, puteti opta pentru un HD4850, care e ceva mai rapid, la un pret mult mai bun: 79€. Cel putin teoretic.

Asus a anuntat la Computex faptul ca va oferi un adevarat „monstru” grafic. Este vorba de Asus Mars Limited Edition, o placa video dotata cu 2 procesoare grafice nVidia GTX 285, fabricate in tehnologie de 55nm. Specificatiile tehnice sunt extraordinare: 4GB memorie GDDR3 tactata la 2484MHz pe 512 biti cu timp de acces de 0.77ns, 480 de shadere la 1476MHz si un fillrate de 41.47Gigapixeli pe secunda. Toate astea la numai 1680$. Grabiti-va, sunt numai 1000 de bucati.

Apple Blue LogoApple a decis sa repare unele probleme de securitate ale MacOS X. Este vorba de o vulnerabilitate Java ce permite rularea de cod malitios pentru furtul de date personale de pe sistemul de calcul al utilizatorului. Daca considerati ca Microsoft se misca greu cu release-ul de Security Updates, aflati ca Apple a remediat vulnerabilitatea dupa numai 5 luni de cand aflase de ea.

In final, Virgin Media si Universal Music Group au anuntat ca vor lansa pana la sfarsitul anului un serviciu prin intermediul caruia vor oferi un numar nelimitat de download-uri ale melodiilor asupra carora poseda drepturi de publicare, pentru un abonament lunar neinsemnat. O data exacta nu a fost data publicitatii datorita negocierilor ce au loc cu diferite case de productie. Initiativa este de laudat.

Anunțuri

, ,

  1. News RoundUp - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: