Wii pentru nevăzători

VI Fit, un proiect de cercetare joc video de la Universitatea din Nevada, Reno, ar putea ajuta oamenii care sunt cu deficienţe de vedere staţi potrivesc cu jocuri active modelate pe Wii, care nu necesită viziune (din soiul literal, care este) de a juca. Ei au nevoie de Wii controlere de la distanţă şi un calculator cu Windows cu suport Bluetooth sau un dongle USB Bluetooth, dar jocurile pot fi descărcate gratuit de la vifit.org.
(De credit: Fit VI)

„Lipsa de forme de viziune o barieră semnificativă pentru participarea la activitatea fizică, şi, în consecinţă copii cu deficienţe de vedere au o rata mult mai mare a obezităţii şi a bolilor legate de obezitate cum ar fi diabetul”, spune Eelke Folmer, un profesor asistent în departamentul de informatică şi inginerie care a condus proiectul.

Folmer spune că cele două jocuri noi, VI şi VI Tenis Bowling, sunt primele din mai multe să vină, şi că în timp ce acestea sunt adaptări de jocuri Wii exerciţiu, VI Fit este în nici un fel aprobat de către sau asociate cu Nintendo.

VI foloseşte de tenis Tenis de Wii, dar cu repere audio şi vibrotactile pentru a instrui jucătorii când să slujească şi să returneze mingea, şi poate fi jucat împotriva altor jucători cu telecomenzi, sau împotriva calculatorului.

Grupul spune ca 13 copii orbi care a testat jocul de la Abilităţi Camp, în New York, implicat în „niveluri de cheltuieli energie activă, care au fost suficient de mare pentru a fi considerate sănătoase”, care este modul în care un om de ştiinţă de a spune că am copii de pe canapea.

VI Bowling foloseşte de bowling Wii, dar cu o caracteristica nou motor-learning-ului, în cazul în care feedback-ul vibrotactile oferă indicii jucatori de pe unde să arunce mingea. Cele şase adulţi care au fost evaluate joc exercitată la fel de multă energie ca şi în cazul în care a petrecut, că suma de mers pe jos timp.

Echipa Folmer de cercetare include: Tony Morelli, un candidat de doctorat la Universitatea din Nevada, Reno, John Foley, un membru al facultăţii în cadrul departamentului de educaţie fizică şi expert în studii de circulaţie, în handicap de la Universitatea de Stat din New York, Cortland şi Lauren Lieberman, un cercetător în cadrul Departamentului de kinesiologie, Studii de Sport, Educaţie Fizică şi la SUNY, Brockport, care se specializează în domeniul educaţiei fizice adaptate, în special copiii cu deficienţe senzoriale.

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: