Psihologul:Băutura îi face iritabili

A fi alcoolic înseamnă să fii dependent de alcool, să consumi alcool într-o cantitate pe care nu o poţi controla, o perioadă de timp necontrolată, indiferent de consecinţele asociate acestui consum.

Consecinţe care pot fi pe planul confortului personal, consecinţe asupra sănătăţii fizice şi psihice, a relaţiilor proaste cu familia, a relaţiilor conflictuale etc. Consumul de alcool la tineri este mai mult un consum abuziv. Cu alte cuvinte, adolescenţii beau rareori, dar în cantităţi foarte mari.

Adolescenţii consumă alcool în weekend, la petreceri, şi beau în general pentru că este la modă în grupul de prieteni sau pentru că alcoolul are un efect dezinhibant. Alte cauze sunt frustrările şi conflictele emoţionale. Tinerii prezintă o predispoziţie la a avea mai multă energie şi atunci există riscul de a deveni iritabili şi agresivi după ce consumă alcool. În special în comunităţile rurale, există preconcepţia că un pic de alcool nu strică. Contactul unui tânăr cu băutura depinde foarte mult de convingerile culturale pe care le are.

Tinerii care au probleme cu consumul de alcool ar trebui să păstreze o legătură bună cu familia şi să apeleze la sprijinul ei. De asemenea, în şcoli există cabinete de consiliere psihologică, la care tinerii pot apela. Prevenţia este mult mai importantă la vârsta adolescenţilor. Problemele cu alcoolul se tratează prin consiliere, terapie de familie sau prin servicii de întrajutorare, de exemplu Asociaţia Alcoolicilor Anonimi.
Preluat de pe http://www.adevaru.ro

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: