Instalare Windows de pe stick flash USB














In tutorialele anterioare am invatat cum se instaleaza Windows 7/Vista de pe stick, deoarece acestea ofera un suport mult mai bun pentru aceasta operatiune.
Totusi, multa lume inca mai foloseste Windows XP, datorita performantelor (in anumite cazuri) sau incompatiblitatii Windows 7 cu calculatoare mai vechi.
De aceea, astazi vom vorbi despre instalare Windows XP folosind un stick flash USB bootabil.

Operatiunea de instalare Windows XP de ps stick USB se poate aplica la calculatoare relativ noi, care suporta in BIOS sa booteze de pe un flash USB bootabil.
Pentru a verifica acest lucru, intrati in BIOS sau in meniul de boot (apasind imediat dupa pornirea calculatorului una din tastele Delete, F2, F10, F12 – in functie de modelul calculatorului).In BIOS sau in meniul de boot cautati optiunea Boot Order sau Boot Priority si acolo verificati daca exista valoarea boot USB (USB HDD, USB Floppy etc.)Apoi, aveti nevoie de un stick de cel putin 1 Gb (daca folositi Windows XP) sau 4 Gb (daca folositi Windows Vista sau Windows 7).
Stickul trebuie sa fie gol, pentru a avea loc kitul de Windows si a evita eventualele pierderi de fisiere.
Mai aveti nevoie de programul gratuit WinToFlash. Acesta are pagina oficiala aici.
Puteti sa descarcati programul de pe aceasta pagina, accesing unul din linkurile urmatoare: Last version via FTP, Extra link via FTP, DownloadRoute download, Computerbild.
Dupa descarcare, dezarhivati fisierul (Novicorp WinToFlash 0.6.0005 beta.zip), intr-un folder oarecare. Programul nu are nevoie de instalare.
Lansati fisierul WinToFlash.exe si apasati butonul Accept.Programul este extrem de simplu de folosit, practic din 2-3 clickuri va pregati un stick flash bootabil USB, folosind orice versiune de Windows (XP/Vista/7).
Primul pas este sa introduceti in unitatea CD/DVD discul cu Windows (sau sa montati imaginea ISO in Daemon Tools) si stickul flash intr-o mufa USB.
Apoi apasati butonul Windows Setup transfer Wizard.
La pasul urmator, pur si simplu apasati butoul Next.In fereastra urmatoare, trebuie sa selectati discul ce contine kitul de Windows (Windows file path), respectiv stickul (USB drive).
Apasati butonul Select de la fiecare si selectati unitatea corespunzatoare, apoi apasati butonul Next.In continuare, bifati optiunea I Accepted the terms of the licence agreement si apasati butonul Continue.Daca stickul nu este gol, va este prezentata optiunea de formatare, la care apasati OK.
Atentie: se vor pierde toate fisierele de pe stick, deci trebuie sa le copiati inainte in calculator.Programul va prezenta progresul operatiunii. In functie de versiunea de Windows (XP/Vista/7) si de viteza stickului USB, operatiunea poate sa dureze intre 10 si 30 de minute.La final, este prezentat un mesaj de confirmare si apasati Next si Exit, apoi puteti sa folositi stickul pentru a instalat Windows de pe flash USB bootabil.Verificati optiunea de boot UBS in BIOS sau in meniul de Boot, cum am aratat mai sus.
Daca folositi Windows XP, la bootare va aparea un meniu special de instalare.
La prima pornire, alegeti optiunea 1st, text mode setup (Boot from flash again after finished.Instalarea va decurge apoi in mod normal, ca la orice alta instalare de Windows XP.
Dupa prima faza de instalare, cea in mod text, trebuie sa faceti restart, in mod normal.
Trebuie sa bootati tot de pe stickul USB, si va aparea din nou meniul special.
Acum trebuie sa alegeti optiunea 2nd, GUI mode setup, continue setup + 1st start of Windows.Abia la final, dupa ce s-a incarcat Windows si a aparut desktopul, puteti sa scoateti stickul USB si sa porniti calculatorul in mod normal, folosind Windows-ul proaspat instalat.
Daca instalati Windows 7 sau Windows Vista folosind aceasta metda, instalarea decurge perfect normal, ca si o instalare de pe DVD.

Anunțuri

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: