HP si Palm

HP si Palm :urmeaza ce se intampla

HP anunţă că este de gând să cumpere Palm într-o $ 1.2b toate numerar tranzacţia a avut cu siguranţă toată lumea prin surprindere, dar în multe feluri afacere are sens perfect. HP este un jucător uriaş în industria de tehnologie, dar nu are prezenţă semnificativă în spaţiul mobil rapid de creştere, şi – Palm bine, trebuie să ştiţi cum ne simţim despre Palm până acum. Chiar şi aşa, nu putem spune ca am fost asteptam acest lucru, şi se pare că majoritatea dintre voi nu au fost fie – HP are doar doi la sută din voturi în nostru „, care ar trebui să cumpere Palm” sondaj de opinie, în timp ce Engadget (care ne-a !) am … paisprezece la sută. Oops.

Dar acum, că am avut o zi să-şi încheie în jurul capetelor noastre de ştiri şi cred despre ceea ce Palm si HP ne-a spus noaptea trecută şi analiştilor cu privire la conferinţă apel anunţând afacere, credem ca avem un set destul de bună a presupuneri educate cu privire la modul lucrurile s-ar putea scutura de peste următoarele câteva luni. Citeşte mai departe!
Afacerea
lucruri mai întâi: afacere nu este încă oficială. Palm si HP au să sară printr-o serie de obstacole de reglementare în primul rând, inclusiv look-vede de către SEC şi FTC. Acest proces nu este de aşteptat să fie finalizat – cel mai devreme – până la HP de-al treilea trimestru fiscal, care se încheie în luna iulie. Când e tot spus şi făcut, deşi, HP va petrece un loc răcoros 1,2 miliarde de dolari în numerar pentru a cumpara toate stocul restante Palm la 5.70 dolari pe actiune. Palm va deveni ulterior o parte din HP Personal Systems Group, condus de Jon Rubinstein, care preconizează că va rămâne alături de cele mai multe din restul echipa de seniori – HP ne-a spus au fost „agresiv” planuri de retenţie în loc.
Ce rămâne de văzut modul în care cultura este unic Palm este absorbit în Behemoth masive de HP. Palm relativ mici şi ciudate şi, deşi ne-a spus Rubinstein este incantata de a conduce Palm în această fază următoare, care nu poate fi cazul pentru alte inginerii săi şi angajaţii. Palm a pierdut deja un talent în partea de sus în ultimele săptămâni, asa ca vom vedea dacă acest pic de o veste bună tulpini maree sau se grabeste de scurgere – HP ne-au spus că mergi pentru a anunţa o strategie nouă organizaţie pe măsura trecerii timpului. Şi aici este o întrebare throwaway distractiv: Ca de acum, fiecare angajat Palm ne-am cunoscut de la Jon Rubinstein pe jos este un utilizator Mac. Sunt toate de gând să treacă la 15s Envy acum, sau ce? Este o prostie, dar este de asemenea o diferenţă semnificativă culturale cele doua companii vor trebui să le rezolve.

Palm produse curente
Ca atare, chiar acum, produsele actuale Palm – Pre / Pre Plus şi Pixi / Pixi Plus – nu sunt afectate de acord, şi Palm ne spune că o foaie de parcurs hardware-ul va rămâne neschimbată pe termen scurt. Asta înseamnă că ar trebui să vedem Plus pre şi Pixi Plus lovit AT & T, cum a fost planificat, şi indiferent de hardware Palm are în conducta va continua, de asemenea, să fie dezvoltate – Jon Rubinstein, ne-a spus că, după câteva zile de excitare buyout că va fi ” înapoi la locul de muncă şi de abur complet înainte. ”
Este aceeasi poveste pentru webOS – ar trebui să fie afectată pe termen scurt, şi lucruri de genul SDK Ares si evanghelizare dezvoltator ar trebui să continue să meargă ca pe programată. Desigur, ar putea fi mai uşor pentru Palm pentru a ademeni devs la platforma acum că HP cont bancar este liniştitor în spatele ei, dar nu suntem audiere în legătură cu orice schimbări majore de fond pentru a gamei de produse actuale sau planurile pe termen scurt.

Brand Palm şi viitoarele  produse
Ce Jon sau HP nu ne-ar spune dacă este sau nu de brand Palm va rămâne – dacă este sau nu dispozitive de viitor, vor avea logo-ul Palm pe ele sau doar un logo-ul HP, sau dacă denumirea Palm sine va continua să existe. Aceasta este o întrebare mare care în mod clar trebuie să fie tratată ca discuţiile buyout încheia şi acordul devine finalizat în lunile următoare noi; suntem obtinerea impresia că pierde Palm webOS şi numele se va lipi în jurul într-un fel, dar noi au spus un răspuns mai precis nu va fi disponibilă până la afacere se închide.De asemenea, nu prea ştiu cum aceasta tranzactie va afecta viitoarele produse Palm. HP face deja şi vinde linia iPAQ, care are propria sa istorie de mândru de succesele din trecut şi eşecurile recente, şi că ADN-ul este sigur pentru a filtra în orice produse Palm / HP pune în viitor. De asemenea, nu ştiu cât de mult în foaia de parcurs existente Palm viitorului merge, şi cum şi când aceste planuri vor fi integrate cu planurile HP pentru spaţiul mobil – sigur, Pre Plus va lovi AT & T, dar după ce că lucrurile sunt foarte mult până în aer.
HP produsele curente şi planurile de produs
HP nu prea au de mult se întâmplă în spaţiul mobil chiar acum – nu e scânteia iPAQ pe AT & T şi iPAQ Data Messenger pe Vodafone, si … Asta e despre asta. Ne-ar aştepta cei muri o moarte rapida, fara dureri, împreună cu android pe bază de netbook Airlife Compaq, precum şi orice alte planuri Android HP a fost berii până în laboratoare. Nu poţi „Double Down pe webOS” în timp ce sprijinirea alt sistem de operare mobil, nu?
Ei bine, poate poti. HP este listat ca un partener de lansare pentru Windows Telefon 7, la urma urmei, şi Palm are, desigur, o istorie lungă de a face dispozitivele Windows Mobile. In plus, execs HP s-au grăbit să spună că Microsoft a fost un partener valoros la conferinţa de apel anunţa buyout ieri, dar a fost clar dacă acestea au fost vorba despre Windows 7 Telefon sau Windows 7 pentru PC-uri – nu putem spune ca am ” Re aştepta pentru a vedea un Windows 7 Telefon în telefon de HP la acest punct, dar nu este complet ieşit din discuţie.
De asemenea, nu ştiu ce se va întâmpla cu Ardezie HP, care proeminent pe mai multe diapozitive în timpul apelul pentru conferinţă de ieri. Noi nu ştiu dacă a fost acolo doar ca o modalitate de a se mută recente ilustreze HP în spaţiul mobil sau o aluzie la ceva mai mult, dar cred noastre este ca prea va muri de o moarte liniştită – sigur, aceasta ar putea lansa încă în iunie cum era de asteptat, dar impingand un sistem de operare desktop Windows 7 ca pe un dispozitiv complet de ardezie a fost întotdeauna o idee plină de pericol, şi webOS pare mult mai natural potrivite pentru sarcina. Ce e mai mult, nu putem vedea HP aruncat orice dolari mai mult la dezvoltarea Ardezie Intel bazate pe când cheltuit doar 1,2 miliarde de dolari pe un sistem de operare bazate pe ARM mobil. Va trebui să aşteptăm şi să vedem, şi care ne aduce la …

Anunțuri

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: